Room with a view

Een kamer met uitzicht, dat is wat hotelgasten zich doorgaans wensen. Maar bij Hotel Amsterdam De Roode Leeuw konden ze in een aantal gevallen niet aan die wens voldoen. Enkele kamers aan de achterzijde keken uit op een nogal verwaarloosde patio. Wieringen Prins Hoveniers werd ingeschakeld voor een zogeheten Design&Construct-plan

Wie: Hotel Amsterdam De Roode Leeuw
Wat: Een plan maken voor een fris ogende patio en dat vervolgens uitvoeren en onderhouden.
Waar: Bij Hotel Amsterdam De Roode Leeuw aan de Dam in Amsterdam
Waarom: De patio was flink verwaarloosd. Gasten keken uit op een dak met vieze lichtkoepels en muren ‘behangen’ met verwarmings- en airco-buizen. Niet bepaald een uitzicht om van te genieten. Het 100-jarige bestaan van het hotel werd als aanleiding genomen voor een opknapbeurt.
Hoe: Wieringen Prins Hoveniers werd door de eigenaar van De Roode Leeuw gevraagd om een ontwerp te presenteren dat voldeed aan twee punten: esthetiek en onderhoudsvriendelijkheid. Philip Biesot presenteerde vervolgens een 3D animatie waarbij de directie zich een zeer realistisch beeld kon vormen van de plannen. Op basis van deze presentatie en de gunstige mogelijkheden tot uitvoering en onderhoud werd het plan aangenomen. Biesot: “We hebben alle lelijke onderdelen, zoals verwarmingsroosters en airco’s bedekt met hedera (klimplant, red.) en steigerhout. Verder plaatsten we mooie verlichte potten met buxusbollen waardoor er met name ’s avonds een prachtig diffuus licht schijnt in de patio. Heel sfeervol.” Er werd enkel gewerkt met wintergroene beplanting zodat het beeld het hele jaar door onveranderd blijft. ”Bovendien zijn die planten onderhoudsvriendelijk”, licht Biesot toe. “Een bezoekje of twee per jaar moet voldoende zijn.”
Hoeveel: de patio van ongeveer zestig vierkante meter werd ingericht met een kleine tiental buxusbollen en enkele hederaplanten.

« Terug naar alle projecten

Room with a view
 
Room with a view
Room with a view
 
Room with a view