MVO levert mooie momenten op

In mei 2013 verhuisde het Helen Dowling Instituut van Utrecht naar Bilthoven. Midden op het terrein van Berg en Bosch verrees een prachtig nieuw ‘huis’ waar kankerpatiënten met psychische klachten worden behandeld. Dit nieuwe onderkomen werd onder meer mogelijk gemaakt door donaties van sponsors en particulieren. Maar ook doordat een aantal bedrijven belangeloos bijdroeg aan de bouw. Zo ook Wieringen Prins, die tekende voor de aanleg van de bijna vier are tellende tuin. “Het is beslist bijzonder om mee te werken aan een project waaraan mensen vanuit hun hart bijdragen”, zegt commercieel manager Wieringen Prins Philip Biesot. Samen met een vijftal personeelsleden, waaronder enkele met een arbeidshandicap, werkte hij gedurende zes weken hartstochtelijk aan de realisatie van het prachtig stuk groen.

Wie: Helen Dowling Instituut (HDI)
Wat: De aanleg van de tuin bij het nieuwe Helen Dowling Huis
Waar: Op het Berg en Bosch-terrein aan de bosrand in Bilthoven
Waarom: Omdat Wieringen Prins maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft en daarmee graag een steentje bijdraagt aan een betere samenleving. De aanleg van de tuin is dan ook geheel tegen kostprijs gerealiseerd. En aan het ontwerp van de tuin werden zelfs helemaal geen kosten verbonden. Biesot weet zich veel mooie momenten te herinneren: “Ik had niet voorzien hoe bijzonder het is om mee te werken aan een project waaraan partijen belangeloos bijdragen. Door de afwezigheid van een commerciële drive ontstond er een enorme saamhorigheid. Samen hebben we de schouders eronder gezet om de patiënten een mooi en prettig onderkomen te geven.”
Hoe: Bij het ontwerp van de tuin werd zoveel mogelijk rekening gehouden met het omliggende bos en het prachtige gebouw dat door de BAM werd gerealiseerd. De tuin bevat voornamelijk planten en bloemen die ook in het bos voorkomen. Bos en tuin lopen als het ware in elkaar over. Verder kom je op weg naar de entree een vaste-plantenstrook tegen waarin geneeskrachtige planten als salvia (salie) en Echinacea purpurea (rode zonnehoed) zijn verwerkt.
Hoeveel: 3.900 vierkante meter

« Terug naar alle projecten

MVO levert mooie momenten op
 
MVO levert mooie momenten op
MVO levert mooie momenten op
 
MVO levert mooie momenten op