Haarlem, Frederikspark: een feestbestendig park

Maar liefst 120.000 bezoekers kwamen afgelopen 5 mei genieten van Bevrijdingspop in Haarlem. En dat is geen uitzondering, want elk jaar trekken er grote aantallen muziekliefhebbers naar het Frederikspark om gedurende één dag te genieten van diverse optredens. Fijn voor Bevrijdingspop, maar iets minder fijn voor de bewoners rond het park, aangezien zij vanaf 6 mei vaak maandenlang uitkijken op een kapotgetrapt grasveld. Werk aan de winkel voor Wieringen Prins. “Wij werken al vijftig jaar samen met de gemeente Haarlem en werkten net met Pius Floris Boomverzorging aan een project om 32 nieuwe bomen te planten”, zegt Henk Werner. “Voor het grasproject kon Wieringen Prins dus zo instappen.” Er werd een evenementenbestendig gras voorgesteld. En en passant legde Wieringen Prins ook maar meteen een plan neer om het aangezicht van het park en de infrastructuur te verbeteren.

Wie: De gemeente Haarlem vroeg om een offerte voor 32 nieuwe bomen, nieuwe paden, een evenementenbestendig grasveld en de aanpak van de beplanting. Wieringen Prins en de Gemeente Haarlem werken al ruim vijftig jaar prettig samen. In de huidige tijd van aanbestedingen is dat niet vanzelfsprekend, maar toch weten zij elkaar te vinden. Daar spreekt vertrouwen uit.
Waar: Het Frederikspark bevindt zich achter het prachtige monumentale Provinciehuis.
Wat: Behalve de 32 nieuwe bomen worden er ook nieuwe paden aangelegd. En het gras dat na Bevrijdingspop kapotgetrapt is, zal een week later volledig hersteld zijn. Verder zal de beplanting gesnoeid worden waar het kan en vervangen worden waar het moet.
Waarom: Het doel is uiteindelijk de Gemeente Haarlem weer een park te geven waar de omwonenden trots op zijn. Het is leuk een feestje te organiseren, maar als het park daar vervolgens maandenlang van moet bijkomen, ziet iedereen dat als een vervelende bijkomstigheid.
Wanneer: Om alles voor 5 mei 2014 klaar te hebben, is een team van stratenmakers, hoveniers en boomverzorgers hard aan de slag gegaan.

« Terug naar alle projecten

Haarlem, Frederikspark: een feestbestendig park
 
Haarlem, Frederikspark: een feestbestendig park
Haarlem, Frederikspark: een feestbestendig park
 
Haarlem, Frederikspark: een feestbestendig park