Zachte winter vereist snelle aanpak eikenprocessierupsen

Eikenprocessierupsen vormen een jaarlijks terugkerend probleem, maar dit keer is er haast geboden. Na de zachte winter van 2014 komen de eikenprocessierupsen aanzienlijk eerder uit hun ei. Pius Floris Boomverzorging biedt u een effectieve én milieuvriendelijke oplossing: bestrijding met Nematoden.

Hard voor de rupsen, zacht voor het milieu

Eiken herbergen tot wel 500 verschillende levende organismen. Het probleem van chemisch of biologisch bespuiten is dat samen met de eikenprocessierupsen ook kwetsbare of zelfs beschermde soorten worden getroffen. Bestrijding met nematoden is dé oplossing, omdat dit al kan worden toegepast wanneer de rupsen nog maar net uit het eitje zijn. Dit jaar is de aangewezen periode tussen begin april en half mei! Bijkomend voordeel is dat andere soorten dan vaak nog niet op de bomen aanwezig zijn!

Ook in kwetsbare gebieden

Nematoden kunnen niet alleen uitzonderlijk vroeg in het jaar worden ingezet, ze geven ook geen milieubelasting. Daardoor zijn ze zonder meer toe te passen in gevoelige gebieden, zoals bij oppervlaktewateren en natuurgebieden. Nematoden zijn toegestaan door het ministerie van LNV.

Minimale overlast

Nematoden zijn bodemorganismen die met een uitgekiende spuitmethode levend op de boom worden gebracht. Hier dringen ze de rups binnen, die binnen twee tot tien dagen sterft. Ze zijn uv-gevoelig en worden 's avonds of 's nachts aangebracht, waardoor langs doorgaande wegen een minimum aan verkeersoverlast ontstaat.

Reactieve bestrijding

Pius Floris verzorgt naast de bestrijding met Nematoden ook reactieve bestrijding zoals plukken en wegzuigen van probleemplekken..

Reken dit jaar tijdig af met eikenprocessierupsen, zónder het milieu te belasten. Bel 020-4974080 of mail naar h.werner@piusfloris.nl, dan vertellen we alles over de mogelijkheden van bestrijding met nematoden en maken we snel een begroting op maat voor u.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Zachte winter vereist snelle aanpak eikenprocessierupsen
 
Zachte winter vereist snelle aanpak eikenprocessierupsen