Schaalvergroting biedt louter voordeel

Sinds 1 januari 2013 maken Wieringen Prins en Pius Floris Boomverzorging deel uit van de Dolmans Landscaping Group uit Bunde. Een overname die past binnen een groeistrategie die dit Limburgse familiebedrijf in 2006 inzette. Met de overname in Amsterdam heeft Dolmans bijna een landelijke dekking bereikt en staat daarmee in de top drie van Nederlandse groenbedrijven. De medewerkers en de klanten van Wieringen Prins en Pius Floris zullen vooralsnog weinig merken van de overname. “Achter de schermen gebeurt echter wel het een en ander”, licht Wino Heman toe. “Waar mogelijk proberen we krachten te bundelen en synergetische voordelen te behalen.”

Heman, voorheen eigenaar van Wieringen Prins en Pius Floris, is verantwoordelijk voor de overname. Hij kende de mensen van Dolmans Landscaping al langer en wist van hun ambities. “Ik heb zelf geen passende opvolger en heb een leeftijd bereikt waarop ik zo langzaamaan meer tijd aan andere zaken wil besteden.” De overname betekent echter niet het vertrek van Heman. Hij is nog tot onbepaalde tijd actief als directeur. Ook de naam Wieringen Prins en Pius Floris blijven onveranderd. Heman: “We zijn echt een begrip in de randstad, dat moet je niet zomaar weggooien.”
Gelukkig begrijpen ze dat in Limburg ook. En dus ondervindt Wieringen Prins tot op heden enkel voordeel aan de samenwerking. Vooral op het gebied van opleiding, inkoop, administratie en juridische zaken wordt de schaalvergroting uitgebuit. “En verder leren wij van Dolmans hoe we de markt van de sociale werkplaatsen beter kunnen benaderen”, voegt Heman toe. “Wij hebben al langere tijd de ambitie om sociaal zwakkeren een werkplek te bieden waar zij zich kunnen ontwikkelen. Met de expertise van Dolmans kunnen we dat nu beter uitbouwen.”

Succes Award

Dolmans heeft op het gebied van maatschappelijk ondernemen inderdaad een naam hoog te houden. Zo richtte dit groenbedrijf al enkele joint ventures op met sociale werkvoorzieningen en voorzag daarmee ruim driehonderd sociaal zwakkeren van een plek in de reguliere arbeidssector. Mede voor die activiteiten werd het bedrijf eind mei genomineerd voor een zogeheten Succes Award van het RTL7-programma De Succesfactor. De aflevering waarin Dolmans-directeur Erwin Janssen en Wino Heman worden geïnterviewd, is te zien op www.desuccesfactor.com.

Omgekeerd kan Dolmans het nodige opsteken van de knowhow van Wieringen Prins op het gebied van daktuinen. “En last but not least zijn we samen in staat om landelijke opdrachtgevers beter te bedienen”, vult Heman aan. “Zo zijn we nu onder andere in gesprek met Ahold. Het voordeel voor zo’n bedrijf is dat het zich voor zijn groenonderhoud nog maar tot één partij hoeft te wenden.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Schaalvergroting biedt louter voordeel
 
Schaalvergroting biedt louter voordeel