It’s showtime!

De tweejaarlijkse Roadshow van Wieringen Prins en Pius Floris komt er weer aan. Op 25 februari slaan de sprekers in Amsterdam hun tenten op in een als altijd verrassend en leerzaam programma. Henk Werner van Pius Floris licht een tipje van de sluier op met de aankondiging van de onderwerpen.

De aftrap wordt verzorgd door oud gediende Pius Floris himself. Deze oprichter van het gelijknamige boomverzorgingsbedrijf gaat vertellen waarom bomen zo belangrijk zijn in stedelijke gebieden. Hij wordt gevolgd door Hans van der Staak van de Den Ouden Groep uit Schijndel. Van der Staak zal het belang van een goede bodem uiteenzetten en daarbij speciale aandacht besteden aan Substrado BBV, de grondverbeteraar ontwikkeld door Pius Floris. Vervolgens neemt Maarten Grasveld het stokje over. Maarten is tuin- en landbouwarchitect en heeft vanuit die discipline een nieuwe methoIt’s showtime!de ontwikkeld om stukken grond te beplanten, namelijk met een betere inachtneming van het eindresultaat. Grasveld is van mening dat er een gunstiger eindresultaat wordt verkregen met minder, maar zwaardere, meer ontwikkelde planten. Hoe dat precies in zijn werk gaat kunt u de 25ste horen.

Last but not least pakt Werner zelf de microfoon. Samen met Pius-collega’s Bert van Polen (Veenendaal) en Djorn Beerendonk (Leeuwarden) vertelt hij over de lusten en de lasten van bomen verplanten. Daarbij komen het vooronderzoek, de verplanting zelf en de nazorg uitvoerig aan de orde.

Bekijk HIER de PDF van het programma.

U leest het: het belooft een spannende en leerzame middag te worden met uiteenlopende onderwerpen. Wilt u erbij zijn? U kunt zich HIER nog aanmelden…

« Terug naar het nieuwsoverzicht