Grootste voortuin van NL

Het is een steeds meer voorkomend fenomeen: kopers van een nieuwbouwhuis kopen niet alleen stenen, maar tevens een geheel ingerichte tuin. Voordelen: je kunt er extra hypotheek voor lenen, want de tuininrichting zit bij het verkoopbedrag inbegrepen, én je kunt voor een prikkie beschikken over een prachtige designtuin. Deze zogeheten design&construct-methode voorkomt het allegaartje van tuinen dat je in nieuwbouwwijken vaak aantreft.

Voor het op handen zijnde Platanenhof in Zeist - een nieuwe woonwijk bestaande uit 54 eengezinswoningen tot 300.000 euro ontworpen door de architecten van Mulleners en Mulleners - werd niemand minder dan tuinarchitect Dick Beijer aangetrokken om een ontwerp te maken voor de groeninrichting. Niet de eerste de beste, want Beijer ontwerpt tuinen voor de happy few. Zo vertoonde hij al zijn kunstjes in de tuinen van Linda de Mol, diverse leden van het koningshuis, Jennifer Lopez en sir Elton John. Zijn stijl is sober en strak. Bomen en struiken tot op de centimeter in het gelid symmetrisch opgesteld rond lang uitgerekte vijvers of terrassen van grijs beton: het is een typisch Beijeriaans beeld. Hij houdt van ‘getemde natuur’ waarin geen plek is voor wildgroei.

De toekomstige bewoners van het Platanenhof zullen in de toekomst uitkijken op een mooi eenduidig beeld naar buiten, met daarin alle mogelijkheden voor rust en privacy voor de afzonderlijke bewoners. Aan de achterzijde van de nieuwbouwwoningen kunnen kopers kiezen uit drie opties: drie ontwerpen ingedeeld in een zogeheten brons-, zilver- of goudpakket. “Hier kan iedereen een tuin naar wens laten inrichten terwijl er toch ook rekening is gehouden met het totaalbeeld”, legt Philip Biesot van Wieringen Prins Hoveniers uit. Biesot werkte al eerder met Beijer en haalde de uitvoering van de klus binnen. Ook in de volgende nieuwsbrief houden we u graag op de hoogte van de voortgang van dit prestigieuze project.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Grootste voortuin van NL
 
Grootste voortuin van NL