Groen rondom de nieuwe Coentunnel

Wie vandaag de dag door de Coentunnel rijdt, zal verrast zijn door de drukke werkzaamheden die zich daar nog afspelen. De tweede Coentunnel werd immers afgelopen mei al geopend. Voor Pius Floris Boomverzorging Amsterdam klonk toen echter pas het startsein: de op- en afritten weer voorzien van prachtig groen.

“Al het groen dat plaats moest maken voor de tweede Coentunnel en tijdens de bouw werd verwijderd, moest op een of andere manier weer terugkomen”, vertelt directeur Wino Heman, die vanaf het begin bij dit project betrokken was. “Het was een voorwaarde van de gemeente Amsterdam om de bouw van een tweede Coentunnel goed te keuren.” En dus zette de firma Coentunnel Construction een aanbesteding uit waarop Pius Floris Boomverzorging reageerde met zowel een goed doordacht plan van aanpak als een klinkende offerte. “Op basis van die combinatie plus de aanvulling het gebied nog drie jaar te kunnen onderhouden, kregen we de klus”, aldus een tevreden Heman.
Maar liefst acht hectare grond zal Wieringen Prins gaan vullen met bomen, struiken en planten. “Zodat passanten kunnen genieten van een mooi groen uitzicht.” Om aan dat uitgangspunt te voldoen laten Wieringen Prins en Pius Floris niet minder dan 4800 bomen aanrukken, variërend van appelboom tot mei- en sleedoorn. Deze worden langs de randen van het traject begrensd door struweel bestaande uit duizenden struiken van zo’n zestig tot tachtig centimeter hoog. Het werk wordt momenteel opgestart. Heman verwacht in het voorjaar van 2014 klaar te zijn.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Groen rondom de nieuwe Coentunnel
 
Groen rondom de nieuwe Coentunnel