Eén van de grootste maaibedrijven van Nederland

In maar liefst negen Nederlandse gemeentes gaat Wieringen Prins in 2015 de gazons onderhouden. En daarmee heeft het bedrijf zich tot 1 van de grotere maaibedrijven van Nederland gekwalificeerd. Maar liefst 16 maaimachines rijden tot november onafgebroken over de te onderhouden grasmatten en 28 medewerkers zijn daar tot november fulltime mee zoet. ‘Wat veel!’ zal u misschien zeggen. Maar als u zich bedenkt dat de meeste gazons per seizoen wel zo’n 25 tot 28 keer worden gemaaid en dat al die gemeentes samen ruim duizend hectare grasmat hebben liggen, dan valt dat best wel mee.

“We zullen elke man en elke machine nodig hebben”, licht Enrico Schreuders van Wieringen Prins toe, “want het is een flinke klus. Maar wel een leuke! De jongens die de machines rijden kunnen doorgaans niet wachten tot het seizoen is begonnen. Zij doen niets liever dan lekker op de machines rond te rijden en meters te maken.”
Er zal dan ook voldoende te zien zijn want de meeste gazons die gemaaid moeten worden, liggen in parken, speeltuinen en openbare grasvelden. Daarnaast worden er ook veel bermen gemaaid. De negen gemeentes waar Wieringen Prins aan de slag gaat, zijn: Amsterdam Zuidoost, Amsterdam Zuid, Amsterdam Centrum en Amsterdam Oost. Buiten Amsterdam rijden ze in Amstelveen, Zaanstad, Uithoorn, Alphen aan den Rijn en de gemeente Teylingen. Zestien grote maaimachines worden er ingezet, waarvan zes spiksplinternieuwe. Schreuders: “Dat zijn zogeheten smart power machines, die voldoen aan de allerlaatste emissienormen.” Een deel van de maaiwagenvloot werd in voorgaande jaren al vervangen door milieuverantwoorde wagens.

De maaiopdrachten werden via aanbestedingen verkregen. Wieringen Prins kon door de grote volumes een mooie scherpe prijs neerleggen. “Het is een tak van werk waar we momenteel sterk op inzetten”, legt Schreuders uit, “omdat het gemeentelijke schoffelwerk bij ons afneemt, als gevolg van werkvoorziening voor sociale werkplaatsen.” De maaiwerkzaamheden bevatten dit jaar een ongeveer kwart van het totaal aantal opdrachten binnen Wieringen Prins.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Eén van de grootste maaibedrijven van Nederland
 
Eén van de grootste maaibedrijven van Nederland