Historie

50 jaar hovenier

Sinds mei 2012 bestaat Wieringen Prins 50 jaar. 50 mooie en bloeiende jaren, waarbij we eerst in Amsterdam onze dierbare, jonge, ongeduldige en romantische klanten (lees planten) hebben mogen verzorgen. Gaandeweg hebben onze klanten (lees planten) zich over de hele Randstad verspreid en met vestigingen in Amsterdam en Alkmaar, en partners over heel Nederland slaan we onze vleugels steeds verder uit.

Het hoveniersvak heeft een enorme vlucht doorgemaakt. Steden en dorpen kregen steeds meer tuinen, plantsoenen en parken. Verstedelijking en groen gaan vanaf 1962 hand in hand en hebben nieuwe ontwikkelingen, inzichten en materialen zorgen voor een snelle ontwikkeling van het hoveniersvak. Wieringen Prins heeft de golf van ontwikkelingen opgepakt en alle opgedane kennis en kunde op alle groengebieden van het vak in haar bedrijfsprocessen weten op te nemen.

Nu na 50 jaar zijn we één van de meest toonaangevende hoveniers van Nederland. We delen onze passie voor groen met meer dan honderd medewerkers. Onze fraaie thuishaven en een eigen machinepark aan de rand van Amsterdam en Alkmaar stellen ons in staat onze kennis en vaardigheden samen met ons zusterbedrijf, Pius Floris Boomverzorging, ten volle te benutten en tot zijn recht te laten komen. Pius Floris heeft tevens een eigen onderzoeksafdeling en levert specialistische kennis over bomen. Tezamen bestrijken we met onze kennis van en liefde voor groen het hele hoveniersveld: van éénjarigen tot monumentale bomen.